Main menu:

Trattoria Romana

Ta en kulinarisk resa till Italien, mitt i Gamla Stan. Trattoria Romana har länge varit stadsdelens veteran i italienska sammanhang, och maten har dragit turister och stockholmare hit sedan starten. Redan utifrån kullerstenen skymtar man de klanderfria linnedukarna och de uppdukade borden en halv trappa ner. Stämningen lovar romantik och stämningsfulla middagar och det är det som gör det här stället så populärt.

Inspirationen är hämtad ur de äkta italienska råvarorna. En första titt på menyn utlovar inga större överraskningar, då alla klassikerna som buffalo mozzarella och kalvcarpaccio finns där. Men snabbt växer sig en doft allt starkare av kryddor och vällagade fiskrätter som serveras till väl valda italienska viner. Klassiker eller inte, men rätterna här är en fröjd för näsa och gom. Mysfaktorn är också hög och den välfyllda lokalen upplevs varken trång eller högljudd. I en mångfacetterad stad som Stockholm är det skönt att se en äkta italienare bland så många plagiat och hål i väggen. Trattoria Romana står sig stark bland konkurrensen, tack vare sin äkta tro på det italienska köket.

Om Lady och Luffsen är din favoritdel av Kalles jul på TV, då bör Trattoria Romana uppfylla de flesta kriterierna för en autentiskt Italienresa, mitt i Stockholms hjärta.

Måndag till Fredag 11:00 – 23:00
Lördag 12:00 – 24:00
Söndag 12:00 – 22:00

Info & bokning
08 – 796 90 09
08 – 21 10 29 (Kontor)

Hemsida | Karta