Julgranskulor

En av de viktigaste juldekorationerna för mig är nog julgranskulorna. De finns i alla färger, former och storlekar, det finns kort sagt något för alla. Själv är jag barnsligt förtjust i kulor av glas, helst då handblåsta från Böhmen. Det blev dock tydligt att det inte är det bästa materialet när man som jag hade en valp som trasslade in sig i sladden till julgransbelysningen…. Har tyvärr ingen bild på eländet men jag tror nog att ni kan föreställa er förödelsen jag möttes av och valpens skamsna uppsyn tog priset. Det var bara att först rädda hunden från att skära sig och sedan resa upp en tre meter hög gran och börja plocka skärvor. Efter det missödet är granen förankrad med fiskelina även om hunden i fråga har hunnit fylla sju år, man vet ju aldrig vad som kan hända.

Ungefär så här såg hundskrället ut efter jugransmassakern.

Julgranskulor – glas

Det finns som sagt hur mycket som helst att välja mellan och smaken är ju som baken, delad. Här under får ni i alla fall några länkar till glaskulor som jag gillar, klicka på bilderna så får ni mer information. Kommer att fylla på allt eftersom jag hittar fler.

Julgranskulor – plast

Med tanke på alla nyfikna katter och hundar så kan det vara klokt att använda julgranskulor och andra dekorationer som inte går sönder så lätt. Här kommer några förslag på sådana också. Klicka på bilden för mer information.

Hur många julgranskulor ryms då i en julgran?

Naturligtvis finns ett svar på den frågan, en uträkning som är plättlätt. Den lyder så här:

”Tag kvadratroten ur 17, dividera den med 20 och multiplicera resultatet med granhöjden i cm.”

Om du vill veta mer exakt kan ni klicka på den här länken. Som bonus får ni även veta hur mycket glitter det kan förväntas gå åt. 🙂